Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov – spotrebiteľské súťaže

Úrad na ochranu osobných údajov na svojej stránke zverejňuje zistenia z kontrol u prevádzkovateľov.  V najnovšom publikovanom článku sa zameral na spotrebiteľské súťaže.

12.2.2016 o 10:21 | Karma článku: 8,05 | Prečítané:  485x | Diskusia: 0 príspevkov
Daniel Schikor

Novela Zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov - sprostredkovateľ

Poslednou povinnosťou, ktorú je potrebné si splniť podľa zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a jeho novely z apríla roku 2014, je podpísanie zmluvy so sprostredkovateľom.

20.5.2015 o 5:39 | Karma článku: 8,23 | Prečítané:  729x | Diskusia: 0 príspevkov
Daniel Schikor

Zákon 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov - evidenčné listy

Evidenčné listy informačných systémov sú jedným z dokumentov, ktoré je potrebné vytvoriť podľa Zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Mnoho ľudí ich považuje za zbytočnú byrokraciu. Ja by som to tak…

3.9.2014 o 14:58 | Karma článku: 8,64 | Prečítané:  1465x | Diskusia: 0 príspevkov
Daniel Schikor

Zákon 122/2013 o ochrane osobných údajov - oznamovacia povinnosť

Po necelom roku platnosti zákona na ochranu osobných údajov prišla jeho novela, ktorej ustanovenia nadobudli platnosť od 15.4.2014. Novela priniesla niekoľko podstatných zmien z ktorých jedna z nich sa týka aj…

27.4.2014 o 17:50 | Karma článku: 8,33 | Prečítané:  1654x | Diskusia: 0 príspevkov
Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov – termíny zosúladenia sa blížia

Blíži sa koniec roka a s ním aj termíny zosúladenia sa s novým zákonom o ochrane osobných údajov. Ide hlavne o poučenie oprávnených osôb, teda zamestnancov, ktorí prichádzajú do styku s osobnými údajmi. Keďže toto…

3.11.2013 o 17:48 | Karma článku: 7,55 | Prečítané:  1935x | Diskusia: 8 príspevkov
Daniel Schikor

Nový zákon 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov

Zákon 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov prináša významné zmeny, ktoré je prevádzkovateľ informačných systémov s osobnými údajmi povinný splniť do presne daného termínu od nadobudnutia platnosti zákona.

2.9.2013 o 19:30 | Karma článku: 10,69 | Prečítané:  16011x | Diskusia: 4 príspevky
Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov - novela zákona

V utorok 19.3.2013 bola prijatá novela zákona o ochrane osobných údajov, ktorá bude platiť od 1.júna 2013. Aké zmeny teda prináša novela pre organizácie, ktoré vo svojich informačných systémoch spracovávajú osobné…

24.3.2013 o 17:54 | Karma článku: 7,63 | Prečítané:  2545x | Diskusia: 1 príspevok
Daniel Schikor

Deň ochrany osobných údajov

Dňa 28. januára 1981 podpísali Členské štáty Rady Európy Dohovor č. 108., ktorého účelom je pre každého jednotlivca na území každej strany Dohovoru rešpektovanie práva na súkromie pri automatizovanom spracovaní…

23.1.2012 o 14:24 | Karma článku: 7,01 | Prečítané:  521x | Diskusia: 0 príspevkov

Už ste čítali?